De dag beïnvloedt de nacht en een slechte nacht heeft invloed op uw dag. Een slaapprobleem is een 24- uurs probleem. Daarnaast beïnvloeden uw gevoel, denken, handelen en omgeving uw nachtrust. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Heeft u moeite met inslapen, doorslapen, wordt u vroeg wakker of combinaties hiervan?

Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en daarom zoeken we samen met u naar die oorzaken. Zowel uw dag als uw nacht nemen in we in onze 24-uurs aanpak onder de loep. D.m.v.  gesprekken krijgt u inzicht in uw slaapgedrag en de factoren die daarbij van invloed zijn. U krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen, u leert te voelen en het hoofd ‘uit’ te zetten. Door cognitieve gedragstherapie leert u positief of neutraal te denken en handelen en op een gezonde manier met problemen om te gaan. U zult hierdoor weer beter in slaapvallen, doorslapen en meer uitgerust wakker worden.
Oefentherapie Mensendieck Amstelveen heeft zich ook gespecialiseerd in slaapproblemen bij kinderen/pubers en rondom de zwangerschap.