Een hoofd weegt zwaar! De belasting op de nek en schouderspieren is nog vele malen groter als u met uw hoofd gebogen is.

Weet u dat een hoofd als het recht op de romp staat ongeveer 6 kg weegt maar als u het hoofd gebogen heeft die belasting op de nekspieren wel 20 kg is? Toch zit u misschien op de dag ook heel veel met het hoofd voorwaarts gebogen te werken of alle binnengekomen berichten op uw telefoon of tablet te beantwoorden.

De nek en schouderspieren worden dus enorm belast in een gebogen houding. Misschien voelt u in de loop van de dag dat uw spieren in de nek en schouder stijf en gespannen voelen. Of heeft u lichte hoofdpijnklachten na een dag werken achter de computer.

Regelmatig opstaan van uw werkplek en in de pauze een stukje buiten lopen kan al helpen om de spanning in de spieren te verminderen.

Oefentherapeut Mensendieck kan u helpen uw houding te corrigeren tijdens uw dagelijkse bezigheden thuis en op het werk. Ook krijgt u adviezen om uw werkplek goed in te stellen. Daarnaast krijgt u oefeningen om de stijve en gespannen spieren te ontspannen.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of als u twijfelt of oefentherapie Mensendieck iets voor u is.

© Copyright 2018, eHealth88