Ik krijg vaak de vraag wat het verschil is tussen Fysiotherapie & Oefentherapie Mensendieck. Als oefentherapeut Mensendieck ga ik bij een klacht terug naar de basis: waar komt de klacht vandaan? Hierbij analyseer ik de houding en het bewegingsgedrag van de patiënt en bekijk ik of spanningen een rol spelen bij het in stand houden van de klachten.

En dan?

Nadat de oorzaak is vastgesteld is het tijd voor de behandeling. De behandeling bij Oefentherapie Mensendieck richt zich bij het oplossen van de klacht op de oorzaak aan pakken. Bijvoorbeeld door je bewust te maken van de invloed van jouw houding en bewegingspatroon op de klachten en door jou te leren hoe jij een juiste houding kunt toepassen tijdens jouw dagelijkse activiteiten. Thuis en op het werk.

Hierbij kun je denken aan de werkhouding (zittend en/of staande), lopen, bukken en tillen. Vervolgens krijg jij oefeningen die jou helpen om de (pijn)klachten te verminderen.

Een fysiotherapeut gaat niet terug naar de oorzaak van het probleem, maar richt zich uitsluitend op het oplossen van de klacht. Je leert dus niet welke invloed jouw houding en bewegingspatroon hebben op het in stand houden van de klacht.

© Copyright 2018, eHealth88